skip to Main Content
Välkommen till Adiga, Olof Lundberg!

Välkommen till Adiga, Olof Lundberg!

I somras tog Olof Lundberg examen – en master i Industriell Design. I måndags gjorde han sin första arbetsdag för Adiga som hälsar Olof varmt välkommen.

Hur har första veckan varit här på Adiga?
– Den har varit bra. Jag har suttit med lite konstruktionsuppgifter för ett projekt som vi håller på med. Det handlar om en hundbur för polishundar som ska kopplas på en befintlig bil. Så jag har gjort lite konstruktioner till det under min första vecka här på Adiga, säger Olof Lundberg.

Du arbetar som produktutvecklare, vad innebär det jobbet i stort?
– I stort handlar produktutveckling om att ta fram produkter. Dels i konstruktion, att konstruera det, men sen även se hur de ska fungera och kika på användarbehovet. Och om man kan, gärna testa produkten i prototyper. Det är egentligen hela den biten utöver konstruktion som är en egen titel kan man säga, säger Olof.

Du är nyinflyttad i Göteborg och bor för tillfället hemma hos din tvillingbror i en studentlägenhet, hur funkar det?
– Än så länge bor jag med honom i hans studentlägenhet och det går bra. Vi kommer bra överens, men jag siktar på att hitta något eget. Annars trivs jag väldigt bra i stan. Göteborg är väldigt trevligt med väldigt bra musikliv, mycket spelningar och så, säger Olof.

Ja, du är ju musikintresserad och trummis dessutom. Är det ett av kraven på den nya lägenheten, att du ska kunna ha ett eget trumset?
– Jag har tyvärr ingen förhoppning om att ha ett trumset och kunna spela på i lägenheten även om jag kanske har ett trumset där. Men på sikt får jag väl hitta någon lokal där jag kan ha mitt trumset.

Från Gårda där du bor är det en bit hit till Adigas kontor i Eriksberg. Men istället för bussen tar du cykeln. Varför då?
– Ja. Dels för att jag tycker att man ska göra det för att det är bra att cykla. Sen gillar jag också att cykla. Man får motion och frisk luft. Det är väldigt kul att cykla.

FAKTA
Namn: Olof Lundberg
Ålder: 25 år
Arbetstitel: Produktutvecklare
Utbildning: Master i Industriell Design i Jönköping.

Fem snabba med Olof Lundberg
Levande eller död, vem hade du helst velat träffa här i världen? Oj, det får bli en musiker som heter John Maus.

Vad drömde du om att bli när du var liten? Jag minns inte att jag drömde om något speciellt jobb. Jag gillade mest att spela trummor och vara ute och cykla.

Cykel eller buss? Cykel, alla gånger.

Du har bott i Gävle, Örebro, Jönköping och Göteborg. Vilken stad är bäst? Göteborg.

Senaste boken du läste: Jag håller på med en Knausgård. Min Kamp, nummer fem, innan var det nummer fyra.

Back To Top
×Close search
Sök