skip to Main Content
Välkommen till Adiga – Mergim Rexhepi

Välkommen till Adiga – Mergim Rexhepi

Det är snabba puckar för Mergim Rexhepi. I går tisdag tog han examen. I dag onsdag gör han sin första dag för Adiga. Vi hälsar Mergim Rexhepi varmt välkommen till Adiga.

Vad gör en verifieringsingenjör?
– Vi håller på med bilens hjärna. Det är den elektriska biten i bilen. Vi testar en hel del elektriska komponenter och får upp lite koder i datorn, alltså mjukvara. När vi ser att det fungerar går vi även och testar den fysiska biten. Att det stämmer överens när man kör bilen, säger Mergim Rexhepi.

Mergim är till en början från Uddevalla, men har nu bott i Göteborg i fem år där han precis har pluggat färdigt programmet automation och mekatronik på Chalmers.
– Det passade mig väldigt bra. När jag tog studenten visste jag inte exakt vad jag ville hålla på med inom teknik. Min utbildning är väldigt bred och där fick man möjligheten att kolla vad som passade en själv, säger Mergim.

I går tisdag tog han examen och i dag onsdag är det redan dags för första arbetsdagen på Volvo för Adiga.
– Jag hoppas att få ut så mycket som möjligt för att kunna utvecklas hela tiden, både som ingenjör och som person. Man är lite spänd på hur det ska gå. Vi får se, men jag har höga förhoppningar.

Varför valde du just Adiga?
– Adiga kändes väldigt trovärdigt. Jag fick välja mitt uppdrag. Det som kändes bäst för mig. Man fick olika alternativ, inte bara ett utan det var ett par stycken. Jag fick välja det som kändes bäst helt enkelt. Jag är ju fotbollsdomare och älskar fotboll. Mina chefer gör också det. Det bara sa pang. Kärlek vid första ögonkastet.

Här är Mergim precis efter IFK Göteborg – Malmö FF i U19 Allsvenskan som han dömde häromveckan.

FAKTA
Namn: Mergim Rexhepi
Ålder: 25 år
Arbetstitel: Verifieringsingenjör
Utbildning: Civilingenjör inom automation och mekatronik på Chalmers

Fem snabba med Mergim Rexhepi
Videosystemet VAR som används i VM, bra eller dåligt? Både bra och dåligt. Man missar inget, men det blir för mycket robot.
Vilka vinner VM? Frankrike eller Brasilien.
Fotbollsdomare eller ingenjör? Både och. De stör inte varandra.
Uddevalla eller Göteborg? Göteborg alla dagar i veckan.
Favoriträtt: Sprödbakad fisk med potatis och dillsås.

Back To Top
×Close search
Sök