skip to Main Content
Möt Frank Johansson – VD för Cable Group

Möt Frank Johansson – VD för Cable Group

Cable Group och Adiga har haft ett långt och gediget samarbete. I spelaren nedan berättar Cable Groups VD Frank Johansson om vad hans företag gör om dagarna och samarbetet med Adiga.

Vad sysslar ni med på Cable Group?
– På Cable Group har vi i stort sett tre ben kan man säga. Det största benet är industrikablage eller kablage i olika former som marin, medicin och så vidare. Ett område är utrustning för scen och konferens. Strömförsörjning, det ska vara svart och aluminiumlådor och robust och anpassat för det. Där är det våra egna produkter. Det tredje benet är att vi trejdar mycket kabel för bolag i tillverkning av kablage. I och med att vi har så stora volymer får vi bra priser på kabel. Det är ungefär så, säger Frank Johansson, vd för Cable Group.

Hur länge har ni funnits?
– Bolaget är gammalt och har funnits sedan 80-talet. Vi förvärvade det här för 1,5 år sedan. Så själva bolaget är gammalt och gediget, säger Frank Johansson.

Adiga äger 25 procent av Cable Group och samarbetet och kontakten företagen emellan går många år tillbaka i tiden.

– Vi har känt varandra sedan länge. Både Reine (Magnusson) och Ricardo (Heras) har jag känt i många år. När vi förvärvade bolaget hade vi idéer om att vi delar nätverk. Vi jobbar med tillverkning och Adiga jobbar med konsult- och ingenjörsbiten. Och där finns kopplingar som är jätteintressanta. Sen har jag ett fantastiskt kontor här som jag kan nyttja och trevliga människor att träffa och bolla med, säger Johansson.

FAKTA
Namn: Frank Johansson
Ålder: 56 år
Arbetstitel: VD för Cable Group

Fem snabba med Frank Johansson
ÖIS eller Gais? – Gais.
Vilken superkraft hade du helst velat ha? – Flyga hade varit trevligt.
Senaste boken du läste? – Ledarskapets faktor Z med Tommy Falonius.
När du var liten, vad ville du bli då? – Då var det lokförare eller brandman.
Vad är den bästa känslan? – Det är att få vara morfar.

Back To Top
×Close search
Sök