skip to Main Content
Adiga förvärvar designföretaget Dacat

Adiga förvärvar designföretaget Dacat

Förvärvet av det välrenommerade designföretaget Dacat stärker Adigas position som ett av de absolut främsta företagen i Göteborg inom design och produktutveckling.
– Vi ska försöka få ihop helheten hos Adiga kan man säga. Göra konceptutveckling, design och formbestämning, säger Kenneth Magnusson från Dacat.

Med Dacat tillförs Adiga en grupp designers och konstruktörer som upprepade gånger belönats för sin innovativa förmåga. Dacat har visat att man kan ge produkter en form och funktioner som attraherar kunder och därmed skapar merförsäljning och stärker kundernas varumärke.

– Vi är ett designföretag i första hand och det är väl det vi ska tillföra Adiga här. Design och produktutveckling på framförallt tjänster både utanför och inom fordonsindustri. Vi ska försöka få ihop helheten hos Adiga kan man säga. Göra konceptutveckling, design och formbestämning. Sådant som det inte har varit så mycket med innan på Adiga. Och framförallt jobba med projekt inne på kontoret, säger Kenneth Magnusson från Dacat.

När och hur grundades Dacat?
– Vi grundades 2005 och jobbade en period väldigt mycket mot fordon och växte mycket inom det fältet. Sen kom bilkrisen och då fick vi ändra vår inriktning. Sen dess har vi arbetat med andra bolag än Volvo och Geely och de här stora. Vi har designat och utvecklat ambulanser, begravningsbilar och limousiner för Nilsson Special Vehicles i Laholm. Den typen av projekt är himla roliga och det tycker vi om att göra, säger Kenneth Magnusson.

Vad har du för förhoppningar här hos Adiga nu?
– Med oss här nu ska vi försöka att utveckla Adiga till en komplett leverantör. Kanske inte den största i Göteborg, men den bästa. Leverera ett helhetstänk på design och produktutvecklingsprocessen. Både inom fordon och utanför. Hjärtat i den här utvecklingen kommer att vara här på kontoret där vi har ett tiotal personer som jobbar med den här processen. Det ska bli jäkligt roligt, säger Magnusson.

Förvärvet är ett led i Adigas strategiska satsning på att bli en komplett leverantör till den svenska industrin. Tillsammans kommer Adiga och Dacat kunna erbjuda våra kunder ett bredare och mer komplett utbud av lösningar och tjänster. För våra medarbetare innebär det också möjlighet att jobba i fler intressanta projekt både inom fordonsindustrin men även inom övrig svensk industri.

Om Dacat
Dacat är ett design och produktutvecklingsbolag med Göteborg som bas. Vår absoluta styrka ligger i vår kombination med designers och konstruktörer som sitter i ett gemensamt kontorslandskap. Redan i tidiga faser kan vi skapa ett samarbete mellan dessa olika kompetenser för att se till att våra koncept eller vår design går att producera till rimliga kostnader. Vi har en lång erfarenhet av olika typer av design och konstruktionsprojekt alltifrån konsumentprodukter, industriprodukter till hela bilar. Men den gemensamma nämnaren för våra framgångsprojekt är att vi har kunnat hantera tekniska problemlösningar redan tidigt i projekten. Projektmodellen för detta har vi lånat från bilindustrin och anpassat till våra kunder inom övrig industri och medicinsk utrustning.

Back To Top
×Close search
Sök